10 svjetskih marki koje briljiraju reputacijom na početku 2018. godine

14. svibnja 2018.
Sigurno možeš imenovati barem jedan svjetski brend koji, po tvom mišljenju, ima besprijekornu reputaciju.

Saznaj nalazi li se u 10 najboljih prema Global RepTraku, istraživanju koje je provodi vodeća svjetska tvrtka za istraživanje razvoja - Reputation Institute.

1. Rolex

Kada ti netko samo spomene Rolex, vjerojatno ti je prva asocijacija upravo luksuznost izrade ovog ručnog sata. Iako ga možda još uvijek ne nosiš na ruci, vjerujemo kako sa sigurnošću možeš reći da je to proizvod visoke kvalitete. Upravo su to pokazatelji njihove izvrsne reputacije koju s lakoćom godinama održavaju.

Ljubav prema ovim luksuznim satovima razvila se do te mjere da čak postoje tvrtke za njihovo posuđivanje. Nešto kao videoteka, ali za sjajne pokazivače vremena i statusa u društvu.

2. Lego

Znaš li da je Lego već osam godina za redom nalazi na ljestvici 10 najboljih kada je u pitanju reputacija? Ovaj nas brend ne prestaje iznenađivati svojim inovativnim idejama koje oblikuju u igračke koje su zabavne, a pritom djecu uče kako logički razmišljati i zaključivati. Lego je uvijek aktualan i ukorak s vremenom. Tako su razvili i posebne setove za, primjerice, programiranje i robotiku.

Lagali bismo kad bi rekli da Lego koriste samo mališani. Sve generacije uživaju u slaganju kockica, pa često to prerasta u aktivnost za cijelu obitelj. Upravo je to jedna od ključnih snaga ove kompanije.

3. Google

Najpoznatija internetska tražilica zbog koje ne pretražujemo internet, već guglamo neizostavna je na ovoj listi. Google je s godinama znatno proširio svoje usluge koje naš život, dom i ured čine znatno kvalitetnijima. Ova tvrtka čvrsto stoji iza svojih korporativnih vrijednosti. Pokrenuvši platformu #ShowUp, pružili su svoju potporu LGBTQ zajednici. To im se višestruko vratilo kroz stvaranje još bolje percepcije kompanije.

4. Canon

Iako Canon ima široku paletu proizvoda, prvo što će ti pasti na pamet na spomen njihovog imena nenadmašivi su fotoaparati. Osim što su user-friendly, ovi fotići kvalitetne izrade imaju čak 16 različitih načina snimanja, čime uspijevaju zadovoljiti gotovo sve potrebe svojih kupaca.

5. The Walt Disney Company

Jedna od kompanija koja je svima srcu draga sigurno je Walt Disney.  Gotovo da nema djetinjstva koje na neki način nije bilo obilježeno njihovim animiranim filmovima, kao što su Kralj lavova ili Mala sirena. Walt Disney već godinama usrećuje svoje obožavatelje kroz male ekrane i zabavne parkove. Tako uspješno nude zabavu za cijelu obitelj, ali i povratak u djetinjstvo starijim generacijama.

6. Sony

Sony jednostavno moraš voljeti. Bilo da se ta ljubav rodila preko PlayStationa, mobitela, slušalica, televizora ili fotoaparata, vjerojatno ćeš se složiti da im po kvaliteti nemaš što zamjeriti.

7. adidas

adidas je gigant sportske odjeće i obuće kojeg svi volimo i, ruku na srce, nema koga nije oborio s nogu svojim dizajnom i kvalitetom. Njihov širok asortiman i primjena najnovijih tehnologija šivanja i razvoja proizvoda omogućuje im da se nalaze visoko na listi kompanija najbolje reputacije.

8. Bosh

Ova je tvrtka uglavnom poznata po svojim kvalitetnim kućanskim uređajima, elektrotehnici i bijeloj tehnici. No, znaš li da je Bosh vodeći europski proizvođač auto dijelova? Jedna od najzanimljivijih činjenica, kada je u pitanju Bosh, je i informacija da se nalaze u većinskom vlasništvu dobrotvorne Zaklade Robert Bosh GmbH.

9. BMW Grupa

Sigurno znaš da je BMW multinacionalna kompanija, koja se bavi proizvodnjom automobilskih i motornih vozila. Naposljetku, tko nije čuo za njih? Ipak, ono što možda ne znaš je da su svoju reputaciju posljednjih godina izgradili brigom za okoliš kroz povećanje proizvodnje električnih automobila.

10. Microsoft

Kako najveći dio pažnje otpada na Windowse i Office, možda ne znaš za brojne Microsoft servere i alate namijenjene poslovnim korisnicima kao što su tvrtke. Tako se prilikom izrade baza podataka često koristi SQL Server, a programeri tipkaju svoj kod kroz Visual Studio. Bez razmišljanja možemo reći da nam Microsoft uvelike olakšava i život i poslovanje, još od 1975. godine.