5 tjelesnih aktivnosti uz obaveze na faksu

19. srpnja 2018.
Ponekad je raspored na faksu toliko gust da pored silnih seminara, zadaća, predavanja i vježbi jednostavno ne stigneš razmišljati i o tjelovježbi. Možda ti zato ovih pet jednostavnih sportskih aktivnosti pomognu da se protegneš i u vrijeme rokova.

 

Kratki trening uz aplikaciju Seven

Pronađi u danu sedam minuta za svoje tijelo. Samo toliko vremena ti je potrebno da odradiš trening uz pomoć aplikacije Seven. Ova aplikacije je besplatna, dok su dodatne opcije zaključane - no svaki dan tvoje te vježbe čekaju spremne. Ako ti se pak jako svidi aplikacija, naravno, možeš se i pretplatiti. Za vježbe ti ne treba dodatna oprema u vidu bučica ili utega, samo malo dobre volje i preuzeta mobilna aplikacija.

Teretana od 0 do 24

Možda ti se vježbanje u teretani ne čini kao najzanimljivija aktivnost svih vremena, ali ima brojne prednosti. Najbolji je način da dođeš do tijela o kakvom maštaš, a vrijeme i termin treninga ovisi samo o tebi. Neke teretane rade cijeli dan i noć pa možeš doći u bilo koje vrijeme dana (ili noći) i trenirati koliko želiš. Izgovora više nemaš, spremi torbu za trening i trk u teretanu.

YouTube krije šarolike treninge

Osim za slušanje hitova i gledanje vlogova, YouTube možeš koristiti i za trening. Najbolje je to što možeš trenirati rame uz rame uz iskusne trenere. Dobro, dijeli vas ekran, ali sve što trebaš je ponavljati za njima.

Još jedna od prednosti vježbanja uz YouTube je to što postoji pregršt različitih aktivnosti. Tako možeš trenirati što god ti srce poželi. Možeš i svaki dan isprobati nešto novo. Od joge sve do fitnessa - izbor treninga ostaje na tebi.

Potrči za zdravlje

Tražiš li sportsku aktivnost uz koju ćeš se lako ispuhati od stresa - trčanje je možda prava stvar za tebe. Nemaš puno ulaganja u opremu, a više vremena provodiš na zraku. Ok, možda će ti na početku biti teško i naporno, no s vremenom ćeš razviti kondiciju.

Ako sumnjaš u svoju ustrajnost, zadaj si male (ostvarive) ciljeve koji će te dovesti do stvaranja navike. Jednom kada trčanje postane rutina, teško ćeš moći zamisliti dan bez ove aktivnosti. Osim toga, trkača zajednica je toliko velika da ćeš vjerojatno pronaći ekipu s kojom ćeš, u najmanju ruku, pronaći zajednički tempo.

Zajedno ste jači

Samostalni trening čini ti se užasno dosadan? Više si tip za grupne aktivnosti? Ne brini, postoji toliko različitih sportova koje možeš trenirati u organiziranoj grupi. Nogomet, odbojka, borilački sportovi, aerobik... Uz malu pomoć guglanja, doći ćeš do treninga po svome ukusu, možda čak i u svojoj ulici.