Budi prvi u Hrvatskoj i upiši Upravljanje opskrbnim lancima

11. kolovoza 2017.
Na VPŠZ je pokrenut jedinstven smjer u Hrvatskoj, Upravljanje opskrbnim lancima. Riječ je o prvom smjeru takve vrste u Hrvatskoj te nudi rješenje za kvalitetno obrazovanje stručnjaka traženih u Hrvatskoj, ali i Europi.

 

Upravljanje opskrbnim lancem u svijetu postoji već 30-ak godina! Nakon 2000. godine, većina tvrtki je proširila svoj odjel za logistiku (Supply Chain Management), dok u Hrvatskoj Upravljanje opskrbnim lancima kao pojam postoji tek desetak godina. S obzirom na politiku proširenja Europske unije, Hrvatska se nalazi u zahvalnoj poziciji po pitanju mogućnosti razvoja u upravljanju opskrbnim lancima.

Upravljanje opskrbnim lancima predstavlja integralni pristup planiranju, provedbi i kontroli protoka informacija, materijala i usluga, od sirovine i komponenti dobavljača, kroz proizvodnju gotovog proizvoda, prema konačnoj distribuciji do krajnjeg kupca.

Opskrbni lanci temelje se na sinergijskom efektu isprepletenosti: tehnike, tehnologije i poslovnog pristupa. Prema riječima Lukše Lulića, Dekana Visoke poslovne škole Zagreb s pravom javnosti, Studijski program Upravljanje opskrbnim lancima donosi suvremeni pristup u obrazovanju inženjera gospodarske logistike.

 

- Ovi sustavi postaju sve složeniji, podrazumijevajući efikasnu koordiniranost i organizaciju velikog broja logističkih fenomena. Svjetska poslovna znanost smatra da je logistika zadnje preostalo područje u kojem menadžment poduzeća može povećati njegovu efikasnost.

 

Program studentima daje temeljna znanja iz:

- ekonomije i marketinga

- menadžmenta i međunarodnih odnosa

- komunikologije

- transportnih sustava i prometnog prava

- informatike u poslovanju

- logističkih sustava i špedicije

- planiranja, modeliranja i upravljanja sustavima opskrbnih lanaca

- zatim ekologije opskrbnih lanaca

- provođenja i ocjenjivanja kvalitete sustava opskrbnih lanaca

 

Studij se izvodi kao redoviti i izvanredni, traje 6 semestara, a njegovim završetkom postaješ inženjer gospodarske logistike (kratica: bacc. ing. logist.). Poslovi na kojima se možeš zaposliti su: dispozicija skladišta i dispozicija transporta, menadžment logistike, menadžment špedicije, logistika unutar poduzeća i slično.

Studirajte uz rad i napredujte u karijeri

U današnjem poslovnom svijetu dodatno usavršavanje i obrazovanje je nužno kako bismo ostali konkurentni. Pokazujete li spremnost za cjeloživotno učenje i napredovanje, postajete i tražena roba na tržištu. Izvanredni studij Visoke poslovne škole Zagreb s pravom javnosti prilagođen je zaposlenima i odvija se radnim danima u poslijepodnevnim satima, između 17 i 21 sat.