Predstavnici Visoke poslovne škole Zagreb sudjelovali na Youth Global Forumu u Dubaiju

7. prosinca 2017.

Visoka poslovna škola Zagreb kao počasni gost i jedan od partnera, sa svojim predstavnicima, sudjelovala je na Youth Global Forumu koji se održavao od 23. do 27. studenoga 2017. u Dubaiju.

Visoka poslovna škola Zagreb je partner s Youth Time International Movement, nevladinom i neprofitnom organizacijom koja svoje sjedište ima u Pragu. Kao počasni gost, partner i jedan od glavnih sponzora Youth Time organizacija mladima iz cijeloga svijeta nudi jedinstvenu priliku aktivnog sudjelovanja u programima, raspravama i rješavanju društvenih problema s kojima se susreću u svakodnevnom životu. Također im nudi priliku razgovarati s priznatim stručnjacima te razmijeniti iskustva i znanja koja mogu pomoći u izgradnji pozitivne budućnosti za mlade ljude.

Tema ovogodišnjeg Global Foruma bila je: Ethical Entrepreneurship in the Time of a Competitive Knowledge-based Economy. Visoku poslovnu školu Zagreb predstavljali su: dr. sc. Željka Zavišić, prodekanica za stručni i znanstveni rad, mobilnost i međunarodnu suradnju, Goran Luburić, mag. oec., prodekan za nastavu i studente, Dorotea Milas, mag. phil. et mag. rel., predavačica na Katedri za komunikacije i Marija Baričević, dipl. iur., glavna tajnica VPŠZ.

Dr. sc. Željka Zavišić na svečanosti otvaranja Globalnog Foruma pozdravnim je govorom sudionicima predstavila VPŠZ i zaželjela im puno uspjeha u radu Foruma, a na završnoj svečanosti im je čestitala te uručila nagradu, stipendiju za osvojeno 2. mjesto na natjecanju. Nagradu za osvojeno 2. mjesto s projektom kojim se predstavio na ovogodišnjem Forumu, VPŠZ je dodijelila Alexanderu Searsu, studentu iz SAD-a koji je stipendijom dobio mogućnost iduće akademske godine upisati specijalistički diplomski studij Visoke poslovne škole Zagreb.

Marija Baričević, dipl. iur., predstavljala je VPŠZ na svim protokolarnim susretima te joj je na završnoj ceremoniji uručeno priznanje i zahvala za sudjelovanje Visoke poslovne škole Zagreb na ovogodišnjem Forumu.

Goran Luburić, mag. oec., bio je jedan od članova stručnog žirija koji je svakodnevno sudjelovao u predstavljanju i ocjenjivanju projekata sudionika koji su prezentirani na ovogodišnjem Forumu. Dorotea Milas, mag. phil. et mag. rel. bila je pozvana održati radionicu pod nazivom: Social factors that influence knowledge development and knowledge management techniques na kojoj je sudjelovalo više od dvadeset sudionika Foruma, a ista je nakon evaluacije polaznika dobila ocjenu: most popular.

O sadržaju radionice možete pročitati u intervjuu Dorotee Milas koji je objavljen u časopisu Youth Time Magazin.

Visoka poslovna škola Zagreb nastavlja uspješnu suradnju s Youth Time International Movement.