Studenti na radiju Enter Zagreb predstavili Visoku poslovnu školu Zagreb

9. siječnja 2018.

Studenti prve godine Marketinga i komunikacija u okviru kolegija Medijska komunikacija imali su terensku nastavu u Multimedijskom centru u sklopu kojeg su posjetili Radio Antenu, Narodni radio, Enter Zagreb i Media servis.

Kada smo stigli, srdačno nas je dočekala direktorica Media servisa Silvija Londero koja nas je provela kroz Multimedijski centar. Terenska nastava je super iskustvo za studente prve godine jer na taj način imaju mogućnost razvijanja znanja i iskustva izvan granica fakulteta.

U obilasku Narodnog radija, najslušanije radijske postaje u Hrvatskoj, imali smo priliku vidjeti studio i prostor u kojem borave radijski DJ-evi i njihovi gosti. Iako nismo pronašli DJ-a u radnom okruženju, vidjeli smo kako izgleda studio najslušanijeg radija u Hrvatskoj. 

Na Anteni Zagreb, najslušanijoj radijskoj postaji u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, lijepo su nas ugostili te smo dobili puno kvalitetnih savjeta i informacija od DJ-ice koja je vodila svoju emisiju. Ona nam je dočarala jedan mali dio njezinog posla, a studenti su imali priliku slušati ju uživo te pogledati kako izgleda posao DJ-a na radijskoj postaji.

U obilasku Enter Zagreba, radijske postaje koja targetira mlađi naraštaj u dobi od 15 do 29 godina, najviše smo se zadržali. Tamo nas je ugostio poznati glas Entera, Ivan Vukušić, koji se zajedno sa studentima lijepo zabavio u studiju. Naša studentica je u Ivanovoj emisiji imala priliku predstaviti Visoku poslovnu školu Zagreb te izraziti mišljenje o novom albumu Justina Timberlakea.

U posjeti Media servisu, najvećoj radijskoj informativnoj agenciji koja proizvodi vijesti za oko 50 radijskih postaja, studenti su imali priliku biti u društvu direktorice Silvije Londero. Direktorica nas je provela kroz ured i ukratko ispričala neke pojedinosti o poslu koji se obavlja na radiju.

Studenti su bili oduševljeni s terenskom nastavom, skupili su puno korisnih savjeta iz svijeta medija, imali su priliku gostovati na radiju i k tome su se super zabavili te postali bogatiji za nova znanja i iskustva.

Zainteresirani studenti VPŠZ imaju mogućnost odraditi praksu na nekim od posjećenih radijskih postaja čime će moći nadograditi svoje iskustvo i znanje u budućnosti.

Napisali: Studenti 1. godine Marketinga i komunikacija